Alles over terrein WA Hoeve

Op de WA Hoeve

Het uitgestrekte terrein van de WA Hoeve omvat zorginstellingen, diverse organisaties en woningen (zowel koop- als huurwoningen) waar deels particulieren wonen. Aan de Vijverhof is een deel van de woningen gereserveerd voor mensen met een lichte beperking. Op de Historische Middenas zijn enkele prachtige panden gevestigd waarin verschillende ondernemers en initiatieven gehuisvest zijn. Op de website Toeven op de hoeve vind je een overzicht op van alle organisaties die op de WA Hoeve zitten, wat ze doen en alle voor publiek toegankelijke evenementen en activiteiten die plaatsvinden op de Willem Arntsz Hoeve. De website is een initiatief van Dees en Koen Wilgehof-Sodaar.

Toekomst WA Hoeve

Altrecht, de eigenaar van de WA Hoeve, heeft een gedeelte van het terrein verkocht aan gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development). Bekijk hier de visie en plannen van BPD.

Geschiedenis WA Hoeve

Pieter Veraart en Kees Kort van Rozenhuis Producties hebben op eigen initiatief in 2016 een korte documentaire over de Willem Arntz Hoeve in Den Dolder gemaakt. Doel van de documentaire is in kort bestek de geschiedenis te belichten van het terrein van de WA-Hoeve en het unieke karakter van de prachtige gebouwen en de situering hiervan in het landschap.